Savnanje je odlična oblika sprostitve in kakovostne skrbi za telo in zdravje. Še posebej hladna polovica leta vabi, da se večkrat odpravimo savnat - naj bo to v infra ali finsko savno. Kako se med seboj razlikujeta? Poznate razlike med njima?


Preverite 6 glavnih razlik med tradicionalno finsko savno in infrardečo savno! Tako se boste tudi lažje odločili, katera savna je bolj primerna za vas in vaš dom.


1. Glavna razlika je vsekakor način delovanja in segrevanja savne. Finsko savno segreva peč, skozi ogreto savno pa se segreva naše telo. Infra savna deluje direktno na naše telo - z infra valovanjem in deluje globinsko.


2. V finski savni se ponavadi temperature gibljejo med 80 in 100°C, v infra savni pa je poudarek na segrevanju našega telesa, zato je tudi sama savna ogreta na 30-60°C.


3. Za potenje so v finski savni potrebne višje temperature, v infra savni pa se potimo pri nižjih.


4. Vir toplote je v finski savni peč za savno, ki se segreva in oddaja toploto, v infra savni pa valovanje oddajajo infra grelci, s katerim delujejo direktno na telo.


5. Vlago lahko bolje reguliramo v finski savni s polivanjem vode po kamenjih, tako dosežemo tudi višjo vlažnost v savni, v infra savni pa je za dodatno vlago potrebno dodati uparjalnik.


6. Infra savna je majši porabnik energije kot finska 


infra-finska-savna-razlike

Katera savna je bolj primerna za vas? Ste za finsko ali infra?

Tukaj lahko izberete svojo INFRA SAVNO.

Tukaj lahko izberete svojo FINSKO SAVNO.

Že imate svojo savno? Potem izberite zanjo dodatno opremo in pripomočke ter izdelke za razvajanje v njej!