Nakup sedežne garniture je ponavadi večji zalogaj, če jo kupujemo za dlje časa, hkrati pa je v prostoru zelo močen element, ki pomembno vpliva na kočni izgled. Zato se med nakupom več čas prepleta pomembnost funkcije, kakovosti in dizajna. Da uskladimo vse tri parametre in bomo z izbiro zadovoljni, pazimo, da pri nakupu ne storimo TEH ŠTRIHI NAPAK!


sedezna-garnitura-izbira

Meni se zdi dovolj velika, zagotovo bo ustrezala mojemu prostoru!

Prostor, kjer si sedežno garnituro ogledujete, je verjetno popolnoma drugačen kot vaš prostor, kamor želite sedežno garnituro postaviti. V velikem salonu se tudi velika sedežna garnitura hitro izgubi, deluje manjša. Naj vas to ne zavede - zanašajte se izključno na mere, ki ste jih izmerili doma in dimenzije sedežne garniture. Hitro vas lahko občutek o velikosti zavede in zgodi se, da v vaš prostor sedežne garniture ne boste spravili. Tudi različne barve različno vplivajo na dojemanje velikosti.

Velikost sedežne garniture preizkusite doma tako, da v prostor tloris sedežne garniture označite z lepilnim trakom. Tako si boste lahko jasneje predstavljali velikost in uporabnost sedežne.

Ta odtenek je pravi, ostalo ni pomembno!

Pred odtenkom barve izberimo osnovni material, ki ga želimo. Ponavadi sedežno garnituro izbiramo za nekaj let, zato mora biti kakovostna in trpežna. Izberimo material tudi glede na prijetnost otipa ter strukturo in teksturo, ki tudi vpliva na ujemanje z ostalim interierjem. Skladno izberimo še barvo, vendar se ne ozirajmo na trenuten navdih, kratek modni hit ali nasvet prijateljice. Izbirajmo preudarno, da nam bo sedežna garnitura všeč tudi čez 5 let.

sedezna-garnitura-simpo-izbira

Ta je res lepa. Kupim!

Seveda je pomembno, da nam je sedežna garnitura všeč in da se sklada s prostorom, kamor bo umeščena. Je pa videz le eden izmed dejavnikov, ki vpliva na izbiro. Najprej moramo iz kupa izbire izbrati sedežne garniture, ki nam ustrezajo glede na funkcionalnost. Preizkusimo jo, presodimo, kako nam ustreza njena oblika, ergonomija in ostale dimenzije ter funkcije. Pomembno je, da bo služila svojemu namenu oz. nalogam, ko jo potrebujemo - ali več sedimo ali ležimo na njej, jo bosta uporabljala dva ali cela družina?

Čeprav je tista bolj primerna, vzemimo cenejšo.

Kot rečeno, ponavadi izberemo sedežno garnituro za daljše časovno obdobje. Če želimo, da bomo z njo ves čas zadovoljni, moramo izbrati kakovostno izdelavo in material, kar pa se ponavadi odraža tudi v ceni. Hkrati nam bo lahko sedežna garnitura uspešno služila dlje časa tudi, če nam bo všeč. 

Zato ne izbirajmo sedežne garniture samo glede na ceno. Prepričajmo se, da je kakovost primerna našim željam ter konec koncev vizualno takšna, kot jo želimo. Ne zanemarimo tega vidika, ker bomo v nasprotnem primeru s sedežno garnituro nezadovoljni, zamenjali jo bomo prej, kot je bil naš namen in na koncu zapravili več denarja, kot bi ga. če bi že takoj izbrali malo dražjo sedežno garnituro, ki bi bila kakovostna in nam všečena.

Tukaj izberi ustrezno sedežno garnituro, ki bo točno po tvoji meri!