Infra savna ERNESTINA 15.10
Infra savna ERNESTINA 15.10 Infra savna ERNESTINA 15.10 Infra savna ERNESTINA 15.10 Infra savna ERNESTINA 15.10

Infra savna ERNESTINA 15.10

Infra solna savna Ernestina 15.10 je primerna za 2-3 osebe. Dimenzije: 150x100x205 cm.

  • Zunanji in notranji dekor v biserno sivi barvi
  • Klop in naslonjala izdelanega kvalitetnega lesa trepetlike
  • Slovenska izdelava
  • Karbonski - ploskovni grelci
2.500,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Infra_savna_ERNESTINA_

Infra solna savna je kombinacija intenzivne infrardeče toplote ter prijetnega solnega ozračja. Infrardeče delovanje karbonskih grelcev krepi imunski sistem, regenerira in omogoča intenzivno potenje pri nižjih temperaturah.

 

Dimenzije :

  • 150 x 100 x 205 cm

 

Zunanji in notranji dekor Egger v biserno sivi barvi.

Klopi in naslonjala izdelana iz kvalitetnega lesa trepetlike, ki ne vpija vonjav, je odporen na raztezke in ne vsebuje smolnic. Karbonski grelci so nameščeni po celotni površini savne, zato je savnanje nepekoče in prijetno, primero tudi za osebe, ki ne prenašajo visokih temperatur.

 

Kako deluje infrardeča savna:

Infrardečo savno zasledimo pod večimi različnimi imeni (IR savna, IR kabina, infra savna, infra rdeča savna, infra rdeča kabina), vendar gre pri vseh produktih za enak pojem infrardečega sevanja, ki ustvarja prijetno toploto, na katero se telo odzove s potenjem in izločanjem toksinov.

Infrardeče sevanje lahko pridobimo z različnimi grelci (karbonskimi ali keramičnimi grelci).

Keramični grelci delujejo na telo točkovno in bolj intenzivno. Sestavljeni so iz žarilne nitke, ki je potopljena v keramični pesek, z zadnje strani pa so obdani z reflektorjem, ki valovanje usmerja proti našemu telesu. S sprednje strani so zaščiteni z mrežico ali varnostnim steklom.

Pri nakupu keramičnega grelca moramo biti pozorni še na spekter delovanja, kajti stari keramični grelci delujejo samo na spektru C. Novejše izpeljanke pa so grelci polnega spektra, ki so bolj intenzivni (spekter A, B, C) in prodirajo globje v telo. Uporabljajo se predvsem za intenzivno segrevanje hrbteničnega predela. Zato je zelo pomembna pravilna namestitev grelnikov in možnost spreminjaja intenzivnosti.

Razliko med keramičnim in grelcem polnega spektra lahko prepoznate s prostim očesom, kajti A spekter je viden človeškemu očesu (grelec žari), B in C spekter pa sta pri delovanju očem nevidna. Vsekakor pa ne gre zanemariti, da so tudi keramični grelci zelo učinkoviti pri segrevanju z IR valovanjem, njihova edina slabost je morda pekoč učinek na telo.

Zaradi pekočega občutka na telo, se večina bolj odloča za nakup karbonskih grelcev, ki delujejo z manjšo temperaturo (spekter B in C) in večjo površino.

Ljudje s težavami v hrbtenici pa vseeno raje posegajo po grelcih polnega spektra ali pa celo kombinacijo karbonskih in keramičnih grelcev skupaj.

Grelce polnega spektra zasledimo tudi pod imeni (ABC grelec, terapevtski grelec, Vitae grelec), vendar gre za enak spekter valovanja.

Grelci polnega spektra se načeloma po spektru enaki, so pa različni po načinu izdelave. Ločimo jih na glede na sprednjo površino, kajti bolj kvalitetni in dražji so opremljeni Schott Nextrema steklom, ki je izdelan za extremne pogoje. Cenejša različice grelcev polnega spektra so s sprednje strani zaščitene z varnostno mrežico.

Najnovejši grelci na trgu so Nieco full spectrum grelci, ki delujejo po površini z različnimi temperaturami. Del hrbta , ki je bolj občutljiv je pokrit z nižjo temperaturo, ostali deli grelca pa z bolj intezivno. S tem je pekoč učinek potenja precej manjši, grelca pa se lahko že dotaknemo brez opeklin.

Infrardeče sevanje pa ne gre mešati z nevarnim UV sevanje, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja. IR valovi so nevidni del sončevega spektra elektro-magnetnega valovanja z najdaljšo valovno dolžino. Infrardeče sevanje označuje elektromagnetno valovanje z valovnimi dolžinami, daljšimi od valovnih dolžin vidne svetlobe, a krajšimi od mikrovalovnega valovanja.

 

Pozitivni učinki infra rdeče toplote:

Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti. Tehnologija infrardeče svetlobe izhaja iz današnjega Tibeta, nadaljevali so jo indijski jogiji. Pozitivni učinki infrardeče toplote so zaznani pri menopavzi, artritisu, aknah, boleznih ušes, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, pri odpravi povečane telesne teže, pri odpravi celulita in pri negi kože, saj se s potenjem izločijo strupene snovi, ki jih odlaga telo v podkožje.

Dobro prekrvavljena koža zagotavlja lep, mladosten izgled. Poleg naštetega pa infrardeča energija pomaga vzpostaviti ponovno ravnotežje v telesu pri glavobolih, izčrpanosti, nizkem ali visokem pritisku, motnjah spomina, impotenci, neješčnosti, zaprtju, astmi, bronhitisu itd. Ogrevanje s pomočjo infrardeče toplote spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe pa spodbuja k večji aktivnosti. Obrambna sposobnost telesa se izboljša. Telo se temeljito očisti in pomladi.

Napišite vaše lastno mnenje
Za komentar izdelka morate biti prijavljeni ali pa si ustvariti račun.
  Model: Ernestina 15.10
  Dimenzije:  150 x 100 x 205 cm
  Velikost: 2-3 osebe
  IR grelni elementi: Karbonski ploskovni grelec
  Spekter grelcev: B in C
  Moč grelcev: 2280 W / 6 x 380 W
  Material: Dekor Egger / biserno siva
  Material klop / naslonjala:  Masivni les trepetlike
  Krmilna enota:  Temperatura: 20°C - 50°C
    Čas: 1 - 99 min
  Steklo: 8 mm, varnostno transparentno steklo
  Oprema: Dvotočkovna ambientalna osvetlitev
  Priklop: 230 V, enofazna vtičnica
     

 

 

 

 

 

Proizvajalec: Savne štrus
Poreklo: Slovenija
Garancija: 3 leta, 5 let na karbonske grelce
Montaža:  Za doplačilo
Dostava: Brezplačna
Dobavni rok: 30 dni

 

Povezani izdelki

Preverite elemente za dodajanje v košarico ali