Košarica:

0 artiklov 0,00 €
V nakupovalni košarici še nimate artiklov.

Telefon:

01 898 74 03 :: 041 658 645

Delovni čas:

Ponedeljek do petek: 8.00 - 18.00 :: Sobota: 9.00 - 13.00

 

Pečice

Prav gotovo poznate tisti občutek, ko iz kuhinje prihajajo omamni vonji pečenja iz pečic. Naj bo to pečenka ali potica, ga ni junaka, ki se mu ne bi pocedile sline. Katero pečico izbrati, je odvisno predvsem od tega, kaj in kolikokrat pečemo v pečici. Če prisegate na zdravo hrano, vam ponujamo kombinirano parno pečico. Jedi so zdrave, naravnih barv in okusov. Kuhanje v pari je način, ki naredi vtis tudi na ljudi z najbolj kritičnim okusom. Skuhajte cel obrok, od predjedi do sladice, sočasno v isti pečici. Pri tej kombinirani parni pečici se vonjave ne morejo prenašati med jedmi. Kombinirana parna pečica vam omogoča kuhanje, pečenje in kombinacijo kuhanja in pečenja.

Seveda pa pečenju in obedovanju sledi tudi manj razpoloženjski del, ki sliši na ime čiščenje. Proizvajalci ponujajo izvedbe z različnimi načini samočiščenja in enostavnega ročnega čiščenja. Ena izmed možnih opcij je pečica prevlečena s katalitičnimi oblogami. Take obloge so grobe na dotik in hitro prepoznavne. Maščobni delci, ki padejo na tako oblogo se v njo vpijejo in izginejo iz zgornjega sloja. Zaenkrat imajo samo redki modeli pečic vgrajeno pirolitično čiščenje, ki je edino učinkovito samočiščenje v pečicah. Pri pirolitičnem čiščenju, se notranjost segreje do 500 °C, maščoba v notranjosti pa enostavno zgori, zaradi česar nam pečice ni potrebno čistiti.

Vgradna pečica je povsem samostojen aparat in jo lahko vgradite ločeno od kuhalne plošče in tudi v višino. Zelo priporočljivo je vgraditi pečico na višini nekje od 110-130 cm, kar nam omogoča lažje vstavljanje in jemanja pekačev iz pečice in tudi boljšo preglednost med samim procesom pečenja. Pečice v osnovi delimo na klasične oz. statične in večsistemske oz. ventilatorske. Pri klasični se toplota širi z naravnim prenosom temperature oz. sevanjem temperature proti živilu. Pri takih pečicah, ki jih imenujemo tudi konvekcijske pečice je izbor programov pečenja precej omejen. Pečico je potrebno pred peko močno pregreti, hrano pa lahko pečemo samo na eni ravni. Ventilatorske pečice so opremljene še z ventilatorjem in infra grelcem. Ventilator nameščen na zadnji steni pečice sesa zrak iz notranjosti in ga preko okroglega grelca potiska nazaj v pečico. S kroženjem vročega zraka v pečici smo dosegli enakomerno in hitrejšo razporejenost toplote. Predgretje pred peko zato skoraj ni več potrebno. Ker je zaradi mešanja toplega zraka možno istočasno peči hrano v več nivojih, boste v primerjavi z večkratno peko v enem nivoju, prihranili tudi pri porabi električne energije. Dodaten prihranek električne energije pa predstavlja še podatek, da se zahtevana oz. priporočena temperatura peke pri ventilatorski pečici zniža za 20 do 40°.

Večkratna zasteklitev vrat pečice oz oznaka »hladna vrata« zagotavljajo hladna vrata tudi med pečenjem ali delovanjem pirolitičnega samočiščenja. Hladilni ventilator še dodatno hladi ohišje pečice in skupaj z večkratno zasteklitvijo vrat zagotavlja, da se deli pečice ne segrejejo preko 40 °C, kar je dovolj nizka temperatura, ki ne povzroča opeklin, ampak samo občutek tople površine. Vsekakor pomemben podatek za družine z radovednimi otroci, pa tudi za kakšnega odraslega neučakanca, ki večkrat pozabijo, da se gleda z očmi in ne z rokami.

Pečice so opremljene z urami, ki so lahko mehanske ali elektronske. Elektronska ura omogoča nastavitev trajanja in konca pečenja, najboljšo modeli pa so opremljeni še s programi za pečenje in odtajevanje ali celo z lastnimi programi. Ti programi nam zelo olajšajo pečenje saj omogočajo vsakemu še tako neveščemu kuharju pečenje odličnih jedi, saj enostavno samo izberemo program in vnesemo težo živila. Nova generacija pečic pa je opremljena  z novim sistemom, ki zna določiti potrebno temperaturo, trajanje pečenja in ustrezno funkcijo za vse vrste jedi. Vgrajen ima izpopolnjen sistem tipal za merjenje količine živil, ki je vstavljena v pečico in v skladu z izmerjeno količino samodejno izbere vse pravilne nastavitve.

 

 

Število artiklov na strani: 22

Padajoče
Na vrh