Lipove veje 1+1 gratis

14,99 €
  • pomirjujoč učinek
  • naravno čistilo za kožo
  • blaži glavobol
  • blaži bolečine v sklepih
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
16418

Veje za savno, imenovane vihta na Finskem in venik v Rusiji, so poseben dodatek. Za številne obiskovalce savne je to obvezna oprema. Gre za šop mladih posušenih drevesnih vej, katerih namen je uporaba za masažo v savni. Uporaba vej za masažo spodbuja boljšo prekrvavitev, čisti kožo in ji doda zdrav lesk. Med savnanjem tolčete oziroma masirate sebe ali drugo osebo, po tem ko ste veje potopili v toplo vodo. Zamahi v zrak sproščajo prijetno aromo in ustvarjajo aromaterapijo. 

 

Veje lipe so primerne za vse, saj pospešijo potenje in imajo pomirjajoč učinek. Primerna je za vse tiste, ki se zdravijo zaradi bolezni ledvic in mehurja. Prav tako lahko pomagajo pri celjenju ran in opeklin, blažijo glavobole in bolečine v sklepih.

Je naravno čistilo za kožo.

 

Možna večkratna uporaba

Zračno posušeno.

 

Kako pripraviti veje za uporabo v savni?

Posušene veje morajo biti pripravljene za uporabo v savni. To pomeni, da jih namočite v vodi, da listi postanejo mehki. Obstaja veliko načinov, kako to storiti, najbolj priljubljeni so:

 

Dolga metoda:

  1. Pripravite posodo z mrzlo vodo, ki je dovolj velika, da lahko vanjo položite veje. V vodi jih pustite za 30 min. Preverite ali so vsi listi pod vodo.
  2. Veje vzemite ven in jih tokrat položite v vodo tako, da je v vodi leseni del - ročaj, listnati del pa navzgor (enako kot bi cvetlični šopek postavili v vazo). Pustite tako stati še 30 minut.
  3. V savni si pripravite vedro tople vode. Vanj položite veje in že ste pripravljeni!

 

Klasična metoda:

Če imate pred savnanjem samo 20 minut, uporabite zgoraj opisano metodo, vendar z vročo vodo - 10 minut za namakanje listov in 10 minut, da stojijo v vodi.

 

 

Več informacij
Dodatki in oprema Eterična olja, Aroma geli in pilingi