Košarica:

0 artiklov 0,00 €
V nakupovalni košarici še nimate artiklov.

Telefon:

01 898 74 03 :: 041 658 645

Delovni čas:

Ponedeljek do petek: 8.00 - 18.00 :: Sobota: 9.00 - 13.00

Splošni pogoji poslovanja

SPLOšNI POGOJI POSLOVANJA

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko Funtrade spletne strani, ki je dostopna na povezavi http://www.funtrade.net (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja Funtrade d.o.o. (v nadaljevanju: 'ponudnik'). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

Ob spletnem naročilu boste prejeli e-pošto o prejemu oddanega naročila. Naročilo se šteje za potrjeno oz. zaključeno, ob naknadnem klicu svetovalca, ki preveri naročilo, podatke za plačilo, način dostave in dokončno potrdi naročilo.

 

1. INFORMACIJE O PONUDNIKU IN KOMUNIKACIJA Z NJIM

Ponudnik in njegov naslov: Funtrade d.o.o., Valvazojev trg 25, 1270 Litija
Elektronski naslov:
(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)
info@funtrade.net
Matična številka: 6768733000
Identifikacijska številka za DDV: SI44614322
Vpisan v: Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, dne 26. 1. 2015

 

2. PRAVICA DO ODSTOPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite na kontaktni e-mail info@funtrade.net. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Za lažje razumevanje pravic o vračilu izdelkov, navajamo pojasnilo tržnega inšpektorata (vir: Informacije - Glasilo Trgovinske zbornice Slovenije, 20. januar 2012, številka 3):

Pri pravici do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, je treba vedeti, da gre za odstop od pogodbe, ne da bi bilo s stvarjo samo karkoli narobe, pač pa gre ta pravica potrošniku že zaradi same narave pogodbe – sklenitev pogodbe na daljavo. Pri pravici do odstopa od pogodbe namreč ne gre za to, da potrošnik ne bi vedel, kaj kupuje (načeloma potrošnik tudi pri ostalih stvareh ve, kaj naroča), temveč zgolj za to, da o svoji odločitvi v zakonsko predvidenem roku premisli in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe. Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot sicer sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati ves čas do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na preizkušnjo, kjer bi bil preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno »preizkušanje«, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Pravica do odstopa od pogodbe ne daje potrošniku nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe, ne daje pa mu pravice uporabe blaga.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe:

 • pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe
 • pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat (če pečata ni, velja če je kupec odpakiral originalno embalažo)

V vsakem primeru morajo biti izdelki vrnjeni nepoškodovani in v nespremenjeni količini.

Za več informacij lede stroškov potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, vrnitve plačil, vrnitve blaga v roku za odstop in omejitve pravice do odstopa od pogodbe nas kontaktirajte na 041 658 645.


3. GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek

Garancijski rok za artikle je naveden v priloženem garancijskem listu.  Garancija ne velja za artikle, ki se odprodajo kot razstavni eksponat. Stranka je pred nakupom opozorjena ali gre za razstavni eksponat in je iz njene strani tudi pregledan. Artikli, ki so razstavni eksponat, so  kupljeni po principu videno - kupljeno, zato kasnejše reklamacije niso možne.

 

4. DOBAVNI ROK

Dobavni rok za posamezen artikel je praviloma naveden ob posameznem artiklu. Dobavni roki so zgolj informativne narave in ker so odvisni od več različnih dejavnikov se lahko spreminjajo. 

Arikle, ki so pri nas na zalogi vam dobavimo predvidoma v 3-10 dneh. Za artikle, ki jih je potrebno naročiti in niso na zalogi velja dobavni rok posameznega dobavitelja, oziroma vam ga dostavimo v 3-10 dneh, potem ko ga prejmemo v skladišče.

Razpoložljivost: DOBAVLJIVO - pomeni, da so artikli dobavljivi, vendar ne nujno na zalogi, in jih je potrebno naročiti.

Za točno informacijo o dobavi nas kontaktirajte.

Dobavni rok RAZSTAVNIH EKSPONATOV: Eksponat lahko sami prevzamete takoj ob nakupu. V primeru, da želite naš prevoz, vam ga artikel pripeljemo v roku 7-21 dni.

 

NAKUP RAZSTAVNIH EKSPONATOV

Pri nakupu rastavnih eksponatov veljajo posebni pogoji, saj so artikli razstavljeni v naši trgovini in niso pripravljeni za transoprt preko dostavne službe.

V kolikor se odločite za nakup razstavnega ekponata, vam predlagamo, da si ga prej ogledate v našem salonu, saj zamenjava le tega po nakupu ni več mogoča. Razstavni eksponati so kupljeni po principu videno - kupljeno, zato kasnejših reklamcij ne moremo upoštevati.

V kolikor ima določen eksponat kakršnokoli pomankljivost, vas trgovec pred nakupom o tem tudi obvesti.

Eksponate lahko prevzamete sami v naši trgovini takoj ob nakupu. Razstavnih ekponatov ne pošiljamo po pošti. V kolikor želite naš prevoz, vam jih za doplačilo pripeljemo v roku 7-21 dni.

 

5. POGODBA

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem potrošnikovega/uporabnikovega naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na uporabnikov elektronski naslov .
Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

Salon pohištva in kopalnic Funtrade d.o.o., Valvazorjev trg 25, 1270 Litija.6. NAROČANJE

1. PREKO SPLETNE TRGOVINE - KOŠARICE

Postopek nakupa preko spletne trgovine je preprost, saj vas računalnik vodi skozi celoten postopek. Izberete želeni artikel nato pa sledite navodilom računalnika. V kolikor imate težave z naročanjem prek košarice nas prosimo kontaktirajte na 041 658 645 ali preko spletnega svetovalca (na spodnjem desnem robu vašega ekrana).

 

Postopek nakupa na www.funtrade.net


I. Nakupovalna košarica

1. korak: na spletni strani nakupovalne košarice www.funtrade.net se, v zgornjem delu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz košarice, mora klikniti na povezavo 'Odstrani asrtikel iz košarice', ki se nahaja desno od izdelka. Če želi uporabnik v košarico dodati še druge izdelke mora klikniti povezavo ''Nadaljuj nakup''. Strošek dostave znaša 10,00 eur in je razviden iz dokumenta (Podatki o nakupu), ki ga prejmete na vam email . V kolikor ima uporabnik promocijsko geslo za popust, jo vpiše v navedeno okence in klikne na gumb 'Potrdi'. Nato potrošnik potrdi izbrane izdelke s klikom na gumb 'Zaključi nakup'.

2. korak: uporabnik izbere naslov za dostavo ter način. Na naslednji korak košarice se premakne s klikom na gumb 'Naprej'.

3. korak: uporabnik izbere način plačila ter klikne na gumb 'Naprej'.

4. korak: Uporabnik zaključi naročilo s klikom na gumb Potrdi naročilo. Če se želi uporabnik vrniti na prejšnji korak košarice lahko to stori s klikom na ikono ''Back'' oz. 'Nazaj' v orodni vrstici brskalnika ali s klikom na katerega od korakov, ki so prikazani v zgornjem delu pri ikoni košarice.

Uporabnik odda svoje naročilo s klikom na gumb ''Zaključite naročilo''.

4. korak: če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se uporabniku na spletni strani izpiše tekst 'Vaše naročilo je bilo sprejeto! !' Poleg tega je uporabnik seznanjen, da bo na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel pri prijavi, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila, kjer lahko pregleda vse naročene izdelke in podatke, ki jih je vnesel ob oddaji naročila.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, lahko to stori, kot je opisano v točki II. Potrditev naročila, in sicer:

 

II. Potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo. Uporabnik je v omenjenem elektronskem sporočilu seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnikoli dodatnih informacij preko e-pošte info@funtrade.net

Ob potrditvi naročila svetovalec iz klicnega centra po e-pošti obvesti uporabnika o predvidenem roku dostave naročenega blaga. Če bo uporabnik želel po potrditvi naročila, preklicati naročilo, bo lahko to storil vse do takrat, ko naročeno blago ne bo odposlano in sicer preko preko telefona (041 658 645) ali preko e-pošte: info@funtrade.net

 

III. Odprema blaga

Ponudnik pripravi v dogovorjenem roku blago za odpremo ter ga odpošlje na uporabnikov naslov. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona, e-pošte ali fizične pošte.

 

2. PREKO SPLETNEGA OBRAZCA

V spletni obrazec vpišete kontaktne podatke in vaše sporočilo. Na podlagi vašega povpraševanja vam bomo poslali predračun.

 

3. PO TELEFONU

Naročanje po telefonu je možno od ponedelja do petka med 8.00 in 18.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro.Telefonski številki za naročila: 01 8987 403 in 041 658 645.

 

4. V NAŠEM SALONU

Naročila sprejemamo tudi v našem salonu Funtrade.net v Litijii, ki je odprt od ponedeljka do petka med 8.00 in 18.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro.

 

5 .PREKO SPLETNEGA SVETOVALCA

Naročilo lahko oddate tudi preko spletnega svetovalca, ki ga lahko konaktirate v pogovonem oknu, ki se vam prikaže v spodnjem desnem roku računalnika. V obratovalnem času trgovine vam je v živo na voljo svetovalec, ki vam svetuje pri nakupu in s katerim se tudi lahko dogovorite za nakup. Izven obratovalnega časa trgovine, bomo vaše naročilo prejeli na mail.

Na podlagi dogovorjenega vam pripravimo predračun.

 

7. NAČIN PLAČILA

1. PLAČILO S PREDHODNIM NAKAZILOM NA TRANSAKCIJSKI RAČUN (po predračunu):

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko spletne banke plačate z nakazilom na naš transkacijski račun. Plačilo izvedete na osnovi prejetega predračuna potem, ko oddate naročilo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

 

2. GOTOVINSKO PLAČILO V NAšEM SALONU

Nakup lahko opravite tudi z gotovino.

 

3. PLAČILO Z BANČNO ALI KREDITNO KARTICO V NAšEM SALONU

Plačilo je možno z BA kartico, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Karanta in Diners Club - (dodatni stroški +7% od celotnega zneska za nakup na obroke pri pračilu s kartico Diners).
 

4. PLAČILO PO POVZETJU

Po povzetju je možno plačilo akrtiklov manjše vrednosti (do 200,00 €) in artiklov, ki so na zalogi. Za artikel, ki niso na zalogi in jih je potrebno naročiti, je predhodno potrebno poravnati avans v višini 30% zneska nakupa. Stroški odkupnega poslovanja znašajo 5,00 €.
 

5. SKB KREDIT NA PRODAJNEM MESTU - OBROČNO ODPLAČEVANJE DO 24 MESECE

Stranka lahko pridobi SKB kredit kar na prodajnem mestu samem. Strankam prihranimo čas in jim omogočimo, da izkoristijo vse prednosti takega kreditnega posredovanja.

 • Višna kredita je od 150 do 4.000 EUR.
 • Najnižji mesečni obrok je 20 EUR.
 • Obrok kredita pa lahko znaša do 25 % prilivov zadnjega meseca.
 • Odplačilna doba kredita je od 3 do 36 mesecev.
 • Strošek odobritve in zavarovanje kupec  - kreditojemalec plača prek POS-terminala z BA Maestro kartico.
 • SKB kredit na prodajnem mestu lahko pridobi polnoletni državljan Republike Slovenije (star najman 18 let in največ 75 let), ki je v delovnem razmerju ali je upokojen.
 • Kreditojamalec je lahko stranka katere koli banke ali hranilnice (imetnik osebnega računa), ki ima plačilno kartico BA Maestro.
 • Kreditojemalec potrebuje le EN izpisek osebnega računa in zadnjo plačilno listo/ZPIZ potrdilo
 • Obrestna mera je 8,25 %

Dokumentacija, potrebna za odobritev SKB kredita na prodajnem mestu:

 • Osebna izkaznica, vozniško dovoljenje (izdano 2009 ali kasneje; imeti mora že naveden naslov imetnika ) ali potni list kreditojamalca;
 • Davčna številka (potrdilo ali izjava);
 • Kartica BA Maestro, katere imetnik je kupec (kartica mora biti na njegovo ime). 
 • Če je kreditojamalec zaposlen: izkazan zadnji priliv iz naslova plače na transakcijski račun s tem, da je priliv najmanj v višini minimalne plače - trenutno 599,73 € (Zadnji izpisek prometa po transakcijskem računu, ki ga banka pošlje kreditojamalcu na dom ali izpisek iz elektronskega bančništva za zadnji mesec, katerih verodostojnost potrdi matična banka kreditojamalca z datumom in podpisom delavca banke.
 • Če je kreditojamalec upokojenec: izkazan zadnji priliv iz naslova pokojnine na transakcijski račun za zadnji mesec pred odobritvijo kredita s tem, da je priliv najmanj v višini minimalne neto plače/pokojnine - trenutno 599,73 € ali zadnje obvestilo ZPIZ-a o prejeti pokojnini.

  

8. PLAČILNI POGOJI

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.funtrade.net.

Vse cene so v evrih in že vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila. 

Pri naročilu artiklov, ki niso na  zalogi, je potrebno vplačati 30% avans.
Pred samo odpremo-montažo parnih tuš kabin, infra savn, masažnih kadi ter drugih artiklov, mora biti znesek v celoti poravnan.

Akcijske cene veljajo pri plačilu z gotovino ali  nakazilom na TRR.
Cene so zgolj informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. V ceno niso vključeni dekorativni elementi na slikah. Slike so simbolične.
 

9. REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne strani www.funtrade.net pričakujemo vaše sporočilo na telefonsko številko: 041 658 645, na elektronski naslov: info@funtrade.net ali na naslov: Salon pohištva in kopalnic Funtrade d.o.o., Valvazorjev trg 25, 1270 Litija.

 

10. ODSTOP OD NAROČILA PRED DOSTAVO

V primeru napake pri naročanju preko spletne strani www.funtrade.net lahko uporabnik naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko 041 658 645 ali pisno na e-mail naslov: info@funtrade.net

 

11. Izključitev odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

 

12. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po vsakokratnem sedežu ponudnika.

 

13. Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.


Splošni pogoji veljajo od  4. 1. 2013.


Ponudnik:
Salon pohištva in kopalnic Funtrade d.o.o.

 

Na vrh